Divort din motive temeinice: Cererea de divort

26 Octombrie 2009

Divort din motive temeinice: Cererea de divort

Pronuntarea unei hotarari prin care sa se dispuna divortul din motive temeinice se solicita in baza unei cereri scrise si depuse la judecatorie.

Cererea trebuie sa contina, pe langa mentiunile comune oricarei cereri de chemare in judecata, data la care s-a efectuat casatoria, daca exista sau nu copii minori rezultati din casatorie, motivele temeinice pentru care casatoria nu mai poate continua, precum si alte cereri conexe (solicitarea de incredintare a copiilor minori rezultati din casatorie, fixarea pensiei de intretinere a acestora, purtarea in continuare a numelui dobandit prin casatorie sau revenirea la numele purtat anterior, impartirea bunurilor comune, s.a.m.d.). Se recomanda ca toate cererile conexe sa fie motivate.

Cererea de divort va contine anexat chitanta doveditoare a platei taxei de timbru judiciar, timbrul judiciar, certificatul de casatorie in original si copii ale certificatelor de nastere ale copiilor.

Cererea de divort din motive temeinice se semneaza de catre sotul reclamant si trebuie depusa de acesta personal la judecatorie, eventual asistat de avocat. 

ATENTIE: Nu recomandam folosirea modelelor de cerere de divort disponibile pe internet sau din alte surse publice. Majoritatea acestor cereri sunt ori incomplete, ori nu respecta cerintele legale, ori nu pot fi adaptate unui caz specific. Folosirea unor astfel de modele poate avea ca rezultat respingerea actiunii de divort sau pronuntarea unei hotarari contrare intereselor dvs.  De aceea, este util sa apelati la serviciile unui avocat specializat.

Surse: art. 612 alin. 4 C. pr. civ., art. 36, 40, 42 C. fam.
Foto: morguefile

*email-ul nu va fi public

Articole similare

Divort din motive temeinice: Rolul avocatului

27 Noiembrie 2009

Divort din motive temeinice: Rolul avocatului
In orice proces de divort, apelarea la serviciile unui avocat specializat este utila in sensul protejarii si respectarii intereselor dvs. In general...
 
citeste tot articolul comentarii (0)

Divort din motive temeinice: Motive insuficiente

23 Octombrie 2009

Divort din motive temeinice: Motive insuficiente
Legislatia romana prevede faptul ca divortul se poate pronunta doar atunci cand exista motive temeinice care au vatamat grav relatiile de familie si c...
 
citeste tot articolul comentarii (0)
Articolul precedentUrmatorul articol