Divort din motive temeinice: Rolul avocatului

27 Noiembrie 2009

Divort din motive temeinice: Rolul avocatului

In orice proces de divort, apelarea la serviciile unui avocat specializat este utila in sensul protejarii si respectarii intereselor dvs.

In general, rolul pe care il indeplineste un avocat specializat in cadrului unui proces de divort se compune din:

Consultanta juridica: pe baza informatiilor pe care clientul le furnizeaza, avocatul va realiza o evaluare a cazului, a situatiei juridice si de fapt existente, a solutiilor optime de urmat, a probelor care vor fi necesare precum si a costurilor si duratei aproximative estimate a procesului.

Negocierea tranzactiilor: avocatul va demara negocieri, atunci cand este util si in interesul clientului, cu scopul realizarii unui consens privitor la divort, la incredintarea minorilor sau privitor la partajul bunurilor comune ale sotilor. Avocatul va intocmi tranzactia partilor astfel incat aceasta sa respecte conditiile de forma si de fond impuse.

Asistenta juridica in fata instantei de judecata: avocatul va insoti clientul la fiecare termen de judecata si, in functie de necesitatile cazului, va elabora si va intocmii o serie de acte necesare, precum cerere de chemare in judecata, intampinarea sau cererea reconventionala, etc. De asemenea, avocatul va asigura respectarea procedurilor specifice instantelor de judecata.

Activitati privind hotararea ramasa definitiva si irevocabila: avocatul va asigura legalizarea si investirea cu formula executorie a hotararii de divort, precum si a altor proceduri necesare, precum traducerea, apostilarea, etc.

Foto: morguefile

*email-ul nu va fi public

Articole similare

Divort din motive temeinice: Cand este o boala motiv de divort

23 Octombrie 2009

Divort din motive temeinice: Cand este o boala motiv de divort
In legislatia romana, starea de sanatate a unuia dintre soti poate constitui un motiv temeinic de divot, in anumite conditii. Astfel, boala grava inc...
 
citeste tot articolul comentarii (0)

Divort din motive temeinice: Posibile motive temeinice

20 Octombrie 2009

Divort din motive temeinice: Posibile motive temeinice
Desfacerea casatoriei prin divort se poate realiza atunci cand exista motive temeinice astfel incat raporturile dintre soti sa fie grav vatamate si ca...
 
citeste tot articolul comentarii (0)
Articolul precedentUrmatorul articol