Divort: De ce este util un avocat specializat?

20 Octombrie 2009

Divort: De ce este util un avocat specializat?

In orice proces de divort, fie ca este vorba de un divort prin acordul partilor sau din motive temeinice, apelarea la serviciile unui avocat specializat este utila in sensul protejarii si respectarii intereselor dvs. Din contra, angajarea intr-un proces de divort fara angajarea unui aparator se considera a fi riscanta si cu posibile efecte nedorite asupra finalitatii procesului, a duratei acestuia sau a consecintelor juridice ce decurg din pronuntarea unei hotarari defavorabile dvs.

Motivele pentru care se considera utile serviciile unui avocat specializat sunt, in general, urmatoarele:

1.       Legislatia romana permite defacerea casatoriei atunci cand exista motive teminice astfel incat relatiile dintr soti sa fie grav vatamate, iar casatoria sa nu mai poata continua. De asemenea, divortul poate fi pronuntat doar de catre un judecator, astfel incat procesul de divort se va desfasura, fara exceptie, in instanta de judecata.

Din aceasta rezulta faptul ca sustinerea cu succes a unei cereri de divort presupune, pe de o parte, probarea temeiniciei motivelor de divort invocate si, pe de alta parte, respectarea procedurilor specifice Instantelor de judecata.

In acest context, serviciile unui avocat specializat sunt deosebit de importante, intrucat acesta va poate reprezenta in instanta interesele, astfel incat motivele pentru care s-a solicitat divortul sa fie suficient si adecvat probate, precum si in vederea respectarii procedurilor specifice ale instantelor judecatoresti.

2.       Culpa sotilor in desfacerea casatoriei reprezinta un element principal al procesului de divort, cu efecte juridice asupra cererilor accesorii. In acest context, un avocat specializat va poate proteja interesela, prin asistarea si reprezentarea in instanta, astfel incat hotararea de divort pronuntata sa corespunda  realitatii si dorintelor dvs.

 

3.       Atunci cand exista copii minori rezultati din casatoria care urmeaza sa fie desfacuta, Instanta de judecata va decide cu privire la incredintarea acestora catre unul din parinti. Criteriul pe care se va baza Instanta este cel al interesului superior al copilului, astfel cum este acesta relevat din probele administrate. In acest context,  un avocat specializat va avea un rol decisiv si anume acela de a demonstra Instantei de judecata faptul ca interesul copiilor sunt de a fi incredintati catre dvs.

 

4.      Similar, solutionarea altor cereri conexe solicitarii de divort, precum pastrarea sau renuntarea la numele dobandit prin casatorie, pensia de intretinere datorata intre soti, s.a.m.d. se vor solutiona in Instanta tot pe baza probelor administrate. Si in acesta situatie, avocatul specializat este cel care va va ajuta sa obtineti o hotarare favorabila.

Foto: photoxpress

*email-ul nu va fi public

Articole similare

Divort: Abordarea corecta a procesului de divort

16 Noiembrie 2009

Divort: Abordarea corecta a procesului de divort
Legislatia romana prevede ca o casatorie se poate desface prin divort. Divortul este pronuntat mereu de catre o Instanta de judecata. Din aceste pre...
 
citeste tot articolul comentarii (0)

Divort: Cine poate solicita divortul?

19 Octombrie 2009

Divort: Cine poate solicita divortul?
Legislatia romana prevde faptul ca actiunea de divort are un caracter strict personal, astfel incat nu poate fi introdusa decat de catre soti. Orice ...
 
citeste tot articolul comentarii (0)
Articolul precedentUrmatorul articol