Divort: Rolul unui avocat specializat

30 Octombrie 2009

Divort: Rolul unui avocat specializat

In orice proces de divort, fie ca este vorba de un divort prin acordul partilor sau din motive temeinice, apelarea la serviciile unui avocat specializat este utila in sensul protejarii si respectarii intereselor dvs.

In general, rolul pe care il indeplineste un avocat specializat in cadrului unui proces de divort se compune din:

Consultanta juridica: pe baza informatiilor pe care clientul le furnizeaza, avocatul va realiza o evaluare a cazului, a situatiei juridice si de fapt existente, a solutiilor optime de urmat, a probelor care vor fi necesare precum si a costurilor si duratei aproximative estimate a procesului.

Negocierea tranzactiilor: avocatul va demara negocieri, atunci cand este util si in interesul clientului, cu scopul realizarii unui consens privitor la divort, la incredintarea minorilor sau in legatura cu partajul bunurilor comune ale sotilor. Avocatul va intocmi tranzactia partilor astfel incat aceasta sa respecte conditiile de forma si de fond impuse.

Asistenta juridica in fata instantei de judecata: avocatul va insoti clientul la fiecare termen de judecata si, in functie de necesitatile cazului, va elabora si va intocmi o serie de acte necesare, precum cererea de chemare in judecata, intampinarea sau cererea reconventionala, etc. De asemenea, avocatul va asigura respectarea procedurilor specifice instantelor de judecata.

Activitati privind hotararea ramasa definitiva si irevocabila: avocatul va asigura legalizarea si investirea cu formula executorie a hotararii de divort, precum si a altor proceduri necesare, precum traducerea, apostilarea, etc.

Foto: photoxpress

*email-ul nu va fi public

Articole similare

Divort: De ce este util un avocat specializat?

20 Octombrie 2009

Divort: De ce este util un avocat specializat?
In orice proces de divort, fie ca este vorba de un divort prin acordul partilor sau din motive temeinice, apelarea la serviciile unui avocat specializ...
 
citeste tot articolul comentarii (0)

Divort: Abordarea corecta a procesului de divort

16 Noiembrie 2009

Divort: Abordarea corecta a procesului de divort
Legislatia romana prevede ca o casatorie se poate desface prin divort. Divortul este pronuntat mereu de catre o Instanta de judecata. Din aceste pre...
 
citeste tot articolul comentarii (0)
Articolul precedentUrmatorul articol