EU Anti-discrimination directives 2000/78 and 2000/43 Trier, 12-13 aprilie 2010, 8-9 noiembrie 2010

08 Martie 2010

Institutul National al Magistraturii anunta organizarea de catre ERA a unei serii de seminarii cu tema ,,EU Anti-discrimination directives 2000/78 and 2000/43, 12-13 aprilie 2010, 8-9 noiembrie 2010, la Trier.

Limbile de lucru ale seminarului vor fi engleza si germana (pentru seminarul organizat in perioada 12-13 aprilie 2010), respectiv engleza si poloneza (pentru seminarul organizat in perioada 8-9 noiembrie 2010) fiind asigurata traducerea simultana.

Schimbul de experienta intre participantii din statele membre va avea un rol important in economia seminarului.

Potrivit ultimelor informatii primite de la organizatorii ERA, seminarul beneficiaza de finantare partiala astfel:

- nu va fi perceputa taxa de participare;

- cazarea (pentru maxim 2 nopti) va fi suportata direct de ERA;

- pranzurile si o cina, precum si documentele suport de curs vor fi oferite de ERA;

- costurile aferente transportului vor fi rambursate de ERA, ulterior seminarului, in limita a 450 Euro.

Costurile aferente participarii la seminar care nu sunt suportate/rambursate de organizatorii ERA vor fi suportate de fiecare participant in parte.

Magistratii interesati sa participe la acest eveniment pot gasi informatii suplimentare cu privire la seminar, precum si informatiile cu privire la finantare pe site-ul ERA http://www.era.int.

Conform procedurii comunicate de organizatori inscrierile la seminar se vor face prin intermediul scolii nationale de magistratura.

Magistratii interesati se pot inscrie la aceste seminarii, transmitand, pana la data de 09 martie 2010, urmatoarele documente:

formularul de inscriere tehnoredactat, completat in engleza/germana (in cazul in care opteaza pentru seminarul organizat in perioada 12-13 aprilie 2010), respectiv engleza/poloneza (in cazul in care opteaza pentru seminarul organizat in perioada 8-9 noiembrie 2010);

un CV actualizat-cuprinzand date de contact (telefon, fax, e-mail);

scrisoare de intentie/motivatie in care sa se faca mentiune asupra eventualelor participari anterioare la seminarii internationale, asupra specializarii si relevantei cursului pentru activitatea profesionala;

un certificat de competenta lingvistica pentru una dintre limbile de desfasurare  a seminarului (in masura in care poseda un astfel de certificat).

INM va efectua selectia initiala a candidatilor romani, in functie de urmatoarele criterii:

- relevanta cursului pentru activitatile profesionale prezente si viitoare ale magistratului candidat;

- posibilitatea si disponibilitatea magistratului de a disemina informatiile la care a avut acces prin intermediul acestor seminarii (de exemplu calitatea de formator INM la nivel centralizat ori descentralizat, intocmirea de note de studiu, publicarea de articole);

- cunoasterea temeinica a uneia dintre limbile straine in care se desfasoara seminarul, atestata prin documente oficiale depuse de candidat. In situatia in care cunoasterea limbii straine nu este atestata printr-un document, numarul candidatilor inscrisi pentru un seminar este foarte mare, iar celelalte doua criterii se dovedesc insuficiente pentru departajarea acestora, cunostintele de limba straina pot fi testate si pe baza unui interviu telefonic realizat de catre expertii sau formatorii Institutului National al Magistraturii, la care se vor acorda calificative cuprinse intre 5 – excelent si 1 – nesatisfacator;

- vor avea prioritate magistratii care nu au participat in decursul ultimilor 2 ani la alte forme de pregatire internationala (EJTN, ERA, EIPA).

In functie de locurile disponibile, institutia organizatoare informeaza institutia nationala care a selectat judecatorii si procurorii asupra inscrierilor care au fost acceptate.

Precizam ca, intrucat tematica seminariilor este identica in cadrul celor doua seminarii, candidatii vor opta pentru un singur seminar din cele doua mentionate. Precizam, de asemenea, ca numarul de locuri pus la dispozitie pentru Romania nu este cunoscut in prezent si nici garantat de catre ERA.

Documentele de inscriere pot fi transmise, pana la data de 09 martie 2010, la adresa de e-mail maria.dragu@inm-lex.ro sau pe fax nr. 021/ 40 76 247, persoana de contact pentru acest program fiind domnisoara Maria-Ecaterina Dragu, expert asimilat judecatorilor si procurorilor in cadrul INM, tel. 021/40 76 248.

Sursa: Juridice.ro

 

*email-ul nu va fi public