Ion Diaconescu cere de la statul roman 18 mil. EUR

05 Martie 2010

Ion Diaconescu cere de la statul roman 18 mil. EUR

Ion Diaconescu, fostul presedinte al PNTCD, a chemat statul roman in judecata, solicitand despagubiri in valoare de 18 milioane EUR pentru traumele suferite in inchisorile comuniste.

Ion Diaconescu a declarat joi, 4 februarie 2010, pentru Mediafax: “Sunt bolnav si batran de 93 de ani, sunt suferind si nu mai sunt la curent cu legislatia. Nu m-am gandit, initiativa nu imi apartine. Acum a aparut o legislatie, asa am inteles, care iti da despagubiri prin Uniunea Europeana si ceri cat mai mult ca sa iti dea ceva.

Toate puscariile gemeau. Au mai ramas, sigur ca da, dar putini. (…) A fost foamete, au fost batai, am facut greva la mina, am lucrat intr-o mina de plumb. Am fost pedepsit si am stat o jumatate de an in lanturi, pe rogojina, pe jos, fara foc.

Multi au murit de foame. In aceste puscarii au murit atatia, Maniu, Mihalache, toata conducerea partidului nostru. Multi dintre noi eram mai tineri, am rezistat.”

Avocatul lui Ion Diaconescu este Victor Ciorbea.

Victor Ciorbea: “Noi facem tot ceea ce este posibil sa obtinem macar aceste sume care nu sunt de natura, in niciun caz, sa acopere prejudiciul pricinuit. Ion Diaconescu ne-a spus ca intentioneaza sa ii doneze PNTCD, alta parte unor organizatii de binefacere, care lupta impotriva comunismului.”

Sursa: Judidice.ro

*email-ul nu va fi public